Pianist


René van de Laar

René van de Laar kreeg zijn eerste muzieklessen van de in Helmond alom bekende (muziek)onderwijzer Theo Driessen en heeft van zijn grote hobby muziek, in het bijzonder piano spelen, zijn beroep gemaakt. Hij studeerde hoofdvak piano aan het Conservatorium te Maastricht bij Jo Dusseldorp en behaalde het einddiploma docerend- en uitvoerend musicus met het gemiddelde eindcijfer 9.

Op 13-jarige leeftijd was hij al pianist en organist bij het Stedelijk Helmonds Concertkoor van Ronald de Kroon. Als pianist had hij met dit koor zijn eerste televisie- en radio optreden en maakte hij diverse concertreizen naar o.a. Duitsland, Zwitserland, Bulgarije en voormalig Joegoslavië. Samen met collega pianist Gabriël van Wersch was hij enkele jaren later te horen in het bekende AVRO televisieprogramma “Jonge mensen op weg naar het concertpodium”. Met Gabriël vormt hij het “Pianoduo opus 17” en geven zij regelmatig concerten op twee vleugels met als repertoire zowel klassieke als lichte muziek.

Als repetitor werkt hij met bekende solisten zoals Ernst Daniël Smid, Marten Smeding, Marjorie Ginczinger, Ingrid van Kapelle en dwarsfluittist Paul Theunissen. Ook speelt hij in het lichtere genre met o.a. Arthur Wils (vocals), Theo Piepenbrock (drums), en Rolf van Meurs (gitaar).

Als pianist is René actief bij Mannenkoor Lambardi en bij het Koninklijk Mannenkoor La Bon Espérance te Eindhoven. Hij begeleidt regelmatig examens voor de HaFa sector zoals in Uden en onlangs nog bij Musis Sacrum in Bakel. Verder wordt hij gevraagd voor het begeleiden van staatsexamens.

Lesgeven is zijn tweede hobby. Als docent piano verricht hij werkzaamheden voor het Mondriaanhuis in Uden (www.mondriaanhuisuden.nl), het Centrum voor Cultuur Educatie in Boekel (www.cvmb.nl) en in de gemeente Laarbeek (www.renevandelaar.com). René is lid van Epta, een vereniging van bevoegde pianodocenten in Nederland met als doelstelling het algemeen niveau van pianospelen in Nederland op peil te houden. Voor deze vereniging verricht hij ook jurywerkzaamheden (www.eptanederland.nl)

Pianolespraktijk René van de Laar
www.renevandelaar.com

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring