Dirigent


Jules Luesink

Jules Luesink (1976 Heerlen) kwam reeds op jonge leeftijd in contact met muziek. Komende uit een muzikaal gezin begon hij op zevenjarige leeftijd met pianolessen bij Jet Janssen.
Na zijn middelbare school vervolgde hij zijn studie aan het conservatorium van Amsterdam. Hij studeerde er schoolmuziek, koordirectie, piano en trombone. Ook volgde hij directielessen bij Pierre Kuijpers en Thijmen Botma. In het dagelijks leven is hij docent muziek aan het Stella Maris College in het Limburgse Meerssen.   

Als dirigent is hij al vanaf 1997 actief bij diverse harmonieën en koren waaronder o.a. de Koninklijke Stedelijke Harmonie Apeldoorn, het Brunssum’s  Mannenkoor, Mannenzangvereniging St. Caecilia Gulpen, ook was hij was interim dirigent bij het Koninklijk Heerlens Mannenkoor St. Pancratius. Sinds 2010 is hij dirigent van het Landgraafs Mannenkoor St. Joseph en vanaf oktober 2019 eerste dirigent bij Mannenkoor Lambardi Helmond.
Als dirigent is hij steeds op zoek naar vernieuwende muziek en manieren om een vereniging te verjongen door op een verrassende manier te programmeren waarbij hij de identiteit van de vereniging niet uit het oog verliest.  

obakom@home.nl

Jules aan het werk op de repetitie van Lambardi.

 

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring