Dirigent


Nadia Loenders met Lambardi voorzitter Meint Veninga bij de installatie.

Vanaf 11 juli 2016 staat Lambardi onder leiding van de uit België afkomstige dirigent Nadia Loenders. Zij studeerde zang, muziekschrift en koordirectie aan de conservatoria te Antwerpen, Düsseldorf en Maastricht. Aan het Lemmen Instituut te Leuven behaalde zij het diploma “Meester in de Muziek” met specialisatie koordirectie. Zangcursussen volgde ze verder in Wenen en Berlijn. Als soliste werkte zij samen met vele orkesten en dirigenten. Deze duizendpoot heeft als zangcoach ook een eigen lespraktijk.  “In de twintig jaar dat ik les geef heb ik maar een enkeling ontmoet die werkelijk niet kon zingen” zo valt te lezen op haar website. www.nadialoenders.be Zij is ook medeauteur van het boekje “Ontdek je stem”.

Naast haar carrière als soliste profileert zij zich de laatste jaren ook steeds meer als dirigent. Zij hanteert het dirigeerstokje bij verschillende vocale ensembles en koren waaronder sedert ruim 10 jaar het Veldhovens Mannenkoor. Op 30 april 2011 kreeg zij de prijs “Best Conductor” tijdens een internationaal koorfestival in Berlijn.

Ook als componist is zij actief. In 2004 componeerde zij, in het kader van het bekende TV programma “Fata Morgana” de Olympische Hymne. De innemende uitvoering met een 80-koppig orkest en 130 koorleden was een groot succes. In 2010 componeerde zij de muziek voor het Requiem van Twijfel en Troost. Dit Requiem is ook op CD gezet.

Met deze veelzijdig, bevlogen en inspirerende dirigent bouwt Mannenkoor Lambardi verder aan zijn toekomst.

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring