Ga terug naar nieuws

Nieuwe leden 2023


Ledenwerving Lambardi weer succesvol

Op de onlangs gehouden Algemene Ledenvergadering heeft voorzitter Meint Veninga van Mannenkoor Lambardi maar liefst twaalf nieuwe leden mogen installeren. Twee leden waren met vakantie en zijn later op een repetitieavond geïnstalleerd. Dit grote aantal van veertien is het resultaat van een intensieve ledenwervingsactie.  Deze actie begon met een workshop op een zaterdag in het Theo Driessen Instituut waar de aspirantleden vrijblijvend kennis konden maken met het koor en het zingen in koorverband. In een ontspannen sfeer wist Lambardi dirigent Jules Luesink, met ondersteuning van pianist Leon Dijkstra, de kandidaten wegwijs te maken in het meerstemmig zingen en het lezen van de partituur.  Op het eind van de middag zongen de deelnemers een aantal nummers mee met het inmiddels aanwezige grote koor. Op die dag is bij velen, zoals gehoopt, de interesse gewekt om meer te willen leren en nader kennis te maken. Die mogelijkheid werd door Lambardi geheel vrijblijvend geboden in de vorm van een aantal weken koortraining. Met wekelijkse bijeenkomsten van een uur op maandagavond onder leiding van dirigent Luesink werden de geïnteresseerden, bijgestaan door enkele koorleden, verder wegwijs gemaakt in de partituur en stemgebruik. Het samen meerstemmig zingen was natuurlijk de hoofdmoot. Het uitgangspunt van Lambardi is dat in principe iedereen kan zingen maar dat je dat in koorverband vooral ook moet ervaren met de steun die je hebt van de  collega zangers om je heen. 
De koorkandidaten hebben ter afsluiting van de koortraining ook een aantal optredens gehad om het geleerde in de praktijk te brengen en te ervaren hoe het is om voor een publiek op het podium te staan. Het totale plaatje van leren, oefenen en ervaren was voor velen aanleiding zich aan te melden. Naast deze instroom heeft het koor, na de gedwongen coronastop, ook nog de “gewone” aanmeldingen gehad.
De koorwereld heeft het moeilijk en vele koren vechten voor hun voortbestaan of hebben de handdoek inmiddels in de ring moeten gooien. Lambardi prijst zich gelukkig met de reeds in in 2000 begonnen ledenwervingsacties waarmee het koor er steeds weer in slaagt om tegen de verdrukking in nieuwe leden aan zich te binden.
Het verlies aan leden in de afgelopen coronajaren is met de inschrijving van deze nieuwe lichting meer dan goed gemaakt.  Het koor telt inmiddels weer 84 actieve zangers en voor de toekomst ligt de focus op 100. Voor de juiste balans in het koor kan de baspartij op dit moment overigens nog wel enige versterking gebruiken.  
Geïnteresseerd?  Kijk dan op website www.mannenkoorlambardi.nl of kom naar de repetitielocatie Wijkhuis Bredeschool De Fonkel. Op maandagavond van 20.00 tot 22.30 uur bent u van harte welkom. 

Op onderstaande foto ontbreken wegens vakantie nog twee leden.

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring