Ga terug naar nieuws

Lambardi haalt brons in Lindenholzhausen


Het zesjaarlijkse festival in Lindenholzhausen kende deze editie in totaal 6100 deelnemers met 220 koren en folkloregroepen uit  37 nationaliteiten. Het festival geldt, in zijn categorie, als een van de belangrijkste van de wereld. De deelnemers komen werkelijk van over de gehele wereld, van Thailand tot Amerika en van Iran tot Finland. In deze Olympische atmosfeer is het, zoals Pierre de Coubertin grondlegger van de moderne Olympische Spelen ooit zei: “Meedoen is belangrijker dan winnen”. Het hele weekend stond dan ook in het teken van vrede en verbroedering met op vrijdag  “Tag der Uno Flüchlingshilfe” waarin  vooral kinderen een belangrijk aandeel hadden. Maar het was voor de mannen van Lambardi niet alleen genieten van fantastische optredens van koren en folkloregroepen maar er moest ook gewerkt worden. Op zondag, de vierde festivaldag, werden de deelnemende mannenkoren door een internationale vakjury beoordeeld op hun kwaliteiten.  De voorbereidingen in de weken voorafgaand in Helmond, maar ook  de repetities in het hotel aldaar, wierpen zijn vruchten af. Lambardi had een mooi  repertoire samengesteld passend in de geest van het festival waarin het lied “Prayer of the Children” van Kurt Bestor over de Joegoslavische burgeroorlog het meest tot de verbeelding sprak. Alle inspanningen waren niet vergeefs want de jury beloonde het koor met brons met een gemiddelde van 19,67 punten voor de “Kunstlerische Note”en “Technische Note”. (De Lambardi deelname in 2005 leverde 17,17 punten op.) In de categorie mannenkoren ging het hoogste aantal punten naar de Academic Male Choir PSALDO uit Finland, zij kregen voor hun fenomenale optreden maar liefst 23,00 van de maximaal 25,00 te behalen punten.
Lambardi heeft, met de vorig jaar aangestelde bevlogen en inspirerende dirigent Nadia Loenders, dit weekend bewezen op koers te liggen met de ingeslagen weg naar kwaliteitsverbetering.

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring